Ryg- og lændesmerter

Osteopati hjælper mod rygsmerter

Ryg- og lændesmerter

Meget kan gå galt med ryggen

Rygsmerter kan være til stor gene og have en stor påvirkning af dagligdagen. De kan stamme lokalt fra rygsøjlen og ribbenene, de kan låse sig, der kan opstå inflammation ved gentagne uhensigtsmæssigt bevægemønster, en disk imellem ryghvirvlerne kan trykke på nerven, sammenfald i ryggen og slidgigt. Ledbånd og muskler giver tit en fornemmelse af stivhed i ryggen og skarpe smerter ved bevægelse. Smerterne kan ligeledes stamme fra bækkenleddene. Det kan skyldes bækkeninstabiliet, en låsning, benlængdeforskel, problemer i tarmsystemet, underlivet eller i mellemgulvet .

Vi er ikke skabte til at sidde nede hele dagen. Tænk på hvor mange timer, vi tilbringer i denne position: Vi starter dagen med at sidde ned ved morgenbordet, så kører vi på arbejde, så sidder vi ned på kontoret. Om aftenen efter at have spist aftensmad (i siddende stilling), sætter vi os ned i sofaen med ipaden…

Når man sidder ned, bliver hoftebøjerne (psoas musklerne) forkortet. Psoas musklen forbinder dine ryghvirvler med lårbensknoglen, og den udspringer på flere hvirvler og på disses disk. Når psoas musklerne er korte, bliver der skabt ekstrem meget stress på rygsøjlen og på disken, fordi hvirvlerne bliver komprimeret i forhold til hinanden.

Det er da ikke overraskende, at man til sidst får ondt i ryggen!

Vi udsætter vores kroppe for mange belastninger i løbet af dagligdagen. Disse fysiske belastninger kombineret med uhensigtsmæssig kost, for meget stress og mange andre faktorer kan medføre rygsmerter.

Vi behandler årsagen

Ligesom med alle andre problematikker er det først og fremmest vigtigt med en korrekt diagnose. Vi vil foretage en grundig undersøgelse og finde af ud af, hvad det er for en struktur, der generer dig. Efterfølgende, ud fra den osteopatiske undersøgelse, identificerer vi årsagen til din smerte. Vi vil både behandle de låste led og arbejde med bindevævet for at genoprette balancen i din krop, således at belastningen på ryggen minimeres. Tit kan det også være nødvendigt at supplere med nogle specifikke øvelser for at opnå varige resultater.

Osteopati og fysioterapi til behandling af rygsmerter
Scroll to Top