Bækken- og underlivsgener

Bækken- og underlivsgener

Osteopati til bækken- og underlivsgener

Bækken- og underlivsgener er hyppige

Mange kvinder døjer med menstruationssmerter, smertetilstande i lænden, bækkenet og i underlivet samt inkontinensproblematikker. Disse tilstande kan for eksempel opstå efter en operation, i forbindelse med graviditet, fødsel eller skade. De kan skyldes spændinger i bækkenbundsmuskulaturen, bindevæv i underlivet samt nedsat muskelstyrke i bækkenbunden. Vi kan behandle disse tilstande ved hjælp af en unik kombination af  gynækologisk osteopati og fysioterapi.

Eksempler på hvad vi kan behandle:

Inkontinens: Svært ved at holde på urin eller afføring? Der findes forskellige slags inkontinens. Mange kvinder har svært ved at holde på vandet, når de er fysisk aktive eller skal skynde sig for at kunne nå på toilettet.

Menstruationssmerter og smerter grundet endomitriose: Disse kan lettes ved osteopatisk behandling.

Smerter i underlivet: For eksempel i forbindelse med samleje eller berøring.

Smerter i bækkenet: Bækkenet består af to hofteskåle og korsbenet. Smerter i lænderyg og hofteregion kan stamme fra bækkenet eller omvendt.

Smerter før- og efterfødsel: Det er en stor belastning for kroppen at være gravid og at føde. I denne forbindelse kan der opstå smerter.

Cirkulationsproblemer i benene: Det vil sige hævede eller kolde ben.

Udstrålende smerter: I ballen, lysken eller benene.

Hvad du kan forvente:

Første gang du kommer, vil vi stille dig en række spørgsmål om din problematik og om dit helbred generelt. Herefter vil vi foretage en osteopatisk undersøgelse, hvor vi undersøger din krop for spændinger og bevægelighed. Til sidst foretager vi en gynækologisk undersøgelse. Vi vil undersøge, hvordan din bækkenbund arbejder. Vi vurderer muskelstyrken og mærker for stramhed i bindevævet. Din krop bliver behandlet som en helhed. Det er nødvendigt at genoprette den optimale balance i kroppen for at skabe de bedste forholde for dit underliv. Er du f. eks. meget oppustet – kan det være svært at få en stærk bækkenbund, da der er et meget stort tryk på muskulaturen.

Afhængigt af din specifikke problemstilling kan den videre behandling både bestå af manuel udspænding af musklerne og bindevævet samt instruktion i hjemmeøvelser. Det er ikke altid nok med knibeøvelser for at få en bedre og stærkere bækkenbund. Det er også vigtigt, at musklerne arbejder i deres naturlige længde – dette kræver en holdningskorrektion og behandling af kroppen som en helhed.

Skriv eller ring til os, hvis du er i tvivl om vi kan hjælpe dig

 
Osteopati og fysioterapi til behandling af bækken ryg osteopati
Scroll to Top