Knæ- og hoftesmerter

Osteopati til knæ- hoftesmerter

Knæ- og hoftesmerter

Når det gør ondt i knæet eller hoften

Har du problemer i knæ eller hofte, kan det have en stor indflydelse på din livskvalitet. Gangdistancen kan blive reduceret, og du kan måske ikke deltage i sport og andre aktiviteter, som du plejer. Mekanikken i benet består ikke kun af bøj og stræk. Vi skal kunne svinge, rotere, låse og låse op i knæ og hofte for hvert skridt vi tager.

Hvor stammer smerterne fra

Smerterne kan stamme fra muskler, ledkapsler, ledbånd, slimsække, bruskskiver, ledflader, nerver, lymfe- og blodforsyning. Der kan være tale om slidgigt, især hvis du oplever morgenstivhed, hævelse og igangsætningssmerter. Dog er hofte- og knæsmerter ikke altid et lokalt problem. Det kan også dreje sig om en sportsskade.

Vi behandler årsagen

Smerterne kan også stamme fra fra f. eks. lænden og bækkenet. Ydermere kan spændinger i vævet omkring blære, prostata, livmoder og endetarm fremstå som knæ- eller hofteproblemer. Dette skyldes, at hjernen ofte opfatter signalerne fra organerne som smerter i bevægeapparatet.

Ofte ser vi hofte- og knæproblematikker som trochanter bursit, hvor det gør det ondt at ligge på siden, eller patella-femoral smerter/springerknæ, hvor der opstår smerter bagved eller under knæskallen – eksempelvis ved trappegang.

Ligeledes er løberknæ en hyppig skade, hvor smerten sidder på ydersiden af knæet.

Ovenstående problematikker har vi gode erfaringer med at behandle. Vi ser på hele din krop og korrigerer de ubalancer i kroppen som holder smerteproblematikken vedlige. Dog må du forvente, at der medfølger træningsøvelser, hvis dit problem skal løses. En årsag til smerteproblematikker i knæ og hofte er den nedsatte muskelstyrke, og den kan kun genoprettes med træning.

Osteopati og fysioterapi til behandling af behandling af knæ
Scroll to Top