skip to Main Content

Osteopati til bækkensmerter

Symptomer

Oplever du bækkensmerter, udstrålende smerter i benene eller ballen, kan det skyldes nerveafklemning eller stræk relateret til ændring i din holdning.

Smerterne kan stamme fra bækkenet eller ryggen.

Lokalt kan der opstå muskelspændniger i balle regionen og tryk på nerven kaldet piriformis syndrom, dog kan en jagende/udstrålende nervesmerte lokalt i ballen også stamme fra ryggen via en afklemning af nerven imellem ryghvirvlerne kaldet iskiasgener.

Nogle har kun smerter lokalt i ballen, hvor andre kan have udstråling helt ned til ydersiden af foden. Enkelte oplever føleforstyrrelser.

Bevægeligheden i bækkenet er vigtig for alt bevægelse. Bækkenets 2 hofteskåle og sædeben kan have nedsat bevægelighed eller være låst. Dette skaber smerter lokalt, men det kan ligeledes forårsage smerter op i ryggen og ned i benene.

Et fald på enden kan forårsage skarpe smerter lokalt omkring halebenet og her er det vigtigt at få undersøgt om halebenstappen sidder korrekt. Denne kan ligeledes volde problemer efter en vaginalfødsel. Udover lokale smerter opleves også smerter under afføring.

Det er vigtigt med en grundig undersøgelse og en sondring imellem om smerterne kommer lokalt fra bækkenet eller om det skyldeles en rygproblematik, da det har stor indflydelse på behandlingen.

Behandling

Vi behandler selve årsagen og vi vil se på din krop som en helhed. For at hjælpe dig af med dine smerter vil vi arbejde med bevægeligheden i dit bækken og ryggen. Vi bruger manipulation, muskel- og fascieteknikker. Spændingerne i mellemgulvet, i fascien i maveregionen, evt. skævhed i benene eller låsninger i ryggen er også relevante og vil have vores opmærksomhed. Vi specialiserer os i behandling af bækken- og underlivsproblemer.

Hvis din tilstand skyldes en overbelastning, er det ligeledes vigtigt, at du ændrer de forværrende faktorer og det kan hjælpe at supplere med bækkenstabiliserende øvelser.

Hvis det drejer sig om stramme muskler, f. eks. ballemuskulatur, vejledes du i udspænding.

bækken ryg osteopati

Vil du høre mere?

+45 31470754
kontakt@cityo.dk

Adresse

adress_pin

Holbergsgade 14, 3. t.v.

1057 København K

    Back To Top