Piskesmæld

Osteopai kan hjælpe på piskesmæld

Piskesmæld

Hvad er piskesmæld?

Et piskesmæld opstår, når nakken bøjes kraftigt bagover for efterfølgende at bøje sig forover. Dette sker i mange tilfælde under et biluheld, hvor der pludselig opstår en ændring i bevægeretning og hovedet bliver “kastet” frem og tilbage. Lignende symptomer kan dog opstå i andre situationer – f. eks. under et cykelstyrt eller i et sportsuheld. Et piskesmæld kan også opstå samtidig med hovedtraume.

Har du fået et piskesmæld, kan du opleve, at det ikke kun er din nakke, der er påvirket – men hele ryggen ned til og med bækkenet. Du kan opleve symptomer i halsregionen, i brystkassen og i facie og bindevæv på forsiden af kroppen helt ned til og med maven. Det er heller ikke ualmindeligt at have udstrålende smerter til arme og ben, for nervevævet er ofte påvirket af et piskesmæld.

Din dura (hinden der omringer din rygmarv ind i rygmarvskanalen fra korsben til kraniekant) bliver også påvirket, og det kan stå for en stor del af smerteproblematikken.

Hvad skyldes piskesmæld symptomer?

Piskesmæld symptomerne skyldes en kraftig forstrækning af vævet og bløddelsstrukturerne (f. eks. muskler, ledbånd, bruskskiver, nerver og dura). Forestil dig en kraftig forstuvning – det kan tage lang tid, før anklen har det 100% godt igen. Din nakke er mere sensitiv end din ankel, og der er flere strukturer, der kan blive påvirket.  Derfor er det ofte nødvendigt med tålmodighed, når det gælder piskesmæld.

Vi kan hjælpe

Osteopati og fysioterapi til behandling af nakke, skulder og ryg

Vi kan hjælpe dig til at komme af med dine symptomer relateret til piskesmæld. Behandlingen af  bl.a. fascien, duraen, rygsøjlen og dine muskler kan signifikant fremskynde din bedring. Det er dog først og fremmest vigtigt at udelukke, at der er tale om en alvorlig skade. Derfor laver vi altid en grundig undersøgelse inden behandlingen påbegyndes.

Det er vigtig, at du holder dig i gang på trods af smerter. Musklerne i nakken skal vedligeholdes og styrkes, så du hurtigt kan vende tilbage til dit oprindelige funktionsniveau.

Døjer du med symptomer og smerter efter et piskesmæld, vil vi meget gerne hjælpe dig. Vi har gode erfaringer med at behandle patienter/klienter efter piskesmæld. Du er velkommen til at booke en tid hos os på klinikken via nedenstående link.

Scroll to Top