Diskusprolaps

Osteopati kan lette symptomerne ved diskusprolaps

Diskusprolaps

Symptomer på og mekanismen bag diskusprolaps

Diskene ligger imellem hvirvlerne i rygsøjlen fra nakken til korsbenet, de fungerer som små stødpuder i mellem hvirvlerne og er med til at absorbere stød under aktivitet. Sker der en skade på ryggen eller et uhensigtsmæssigt slid over længere tid kan det resultere i at diskus sprækker, og indholdet presses ud i rygmarvskanalen. Dette kan medføre inflammation i området og irritation og tryk på nerven. Har du ondt i ryggen eller nakken med strålesmerter, kan der være tale om diskusprolaps. Disse smerter er dog ikke altid ensbetydende, at du har en diskusprolaps.

Et tryk på nerven kan medfører kraftige smerter både lokalt og med udstråling. Dette føles som en prikkende og stikkende fornemmelse til henholdsvis arm eller ben, alt efter hvor den beskadigede disk er placeret. Ligeledes kan du opleve følelsesløshed og manglende muskelkraft.

Behandling af diskusprolaps

Det er vigtig at få fjernet trykket fra nerven hurtigst muligt. Dette gøres med træning, mobilisering og nogle gange operation.

Oplever du under akutte rygmerter, at det påvirker din evne til at holde på urin og afføring anbefaler vi, at du kontakter skadestuen med det samme.

Ligesom med alle andre problematikker er det først og fremmest vigtigt med en korrekt diagnose. Vi vil foretage en grundig undersøgelse og finde af ud af, hvad det er for en struktur, der generer dig. Efterfølgende, ud fra den osteopatiske undersøgelse, identificerer vi årsagen til din smerteproblematik. Vi vil både behandle de låste led og arbejde med bindevævet og musklerne for at genoprette balancen i din krop, således at belastningen på ryggen minimeres. Ofte kan det også være nødvendigt med at supplere med nogle specifikke øvelser for at opnå varige resultater.

Osteopati og fysioterapi til behandling af bækken ryg osteopati
Scroll to Top