Osteopatisk behandling

Hvad skal du forvente, når du kommer til behandling hos City Osteopati & Fysioterapi?

UNDERSØGELSE

Inden en behandling bliver du grundigt undersøgt. Undersøgelsen starter med anamneseen samtale om din problemstilling og om din sygehistorie. Du vil blive spurgt både om dine nuværende symptomer og om dit helbred generelt – alt fra en gammel ankelskade til fordøjelsesproblemer er relevante informationer for osteopaten. Hvis du har beskrivelser af røntgen billeder, skanninger eller andre lægelige undersøgelser, er det altid godt at tage dem med.  Derefter undersøger vi, hvilken struktur der måtte være til gene eller give smerte: knogle, led, ledkapsel, ledbånd, muskler, blodforsyning, lymfesystemet, nerver.

Under samtalen med osteopaten vil vi søge at definere din smerte/irritation herunder for eksempel:

  • SKARP SMERTE
  • STUMP SMERTE
  • JAGENDE SMERTE
  • UDSTRÅLENDE SMERTE
  • TUNG FORNEMMELSE ELLER SPÆNDTHED
  • FORNEMMELSE AF NEDSAT MUSKELSTYRKE

Har du konstant smerte, er den stigende i intensitet eller faldende? Hvornår opstår den – morgen, aften, om natten eller efter aktivitet.

Disse informationer, sammen med en række diagnostiske tests, kan hjælpe os med at finde frem til den rette diagnose.

Efter anamnesen og den diagnostiske undersøgelse, udfører vi den generelle osteopatisk undersøgelse, hvor hele kroppen undersøges. Vi vurderer kroppens generelle bevægelighed samt hvordan smerten påvirker denne eller omvendt. Her er målet at finde de belastninger i din krop, som kan forårsage smerterne eller holde dine symptomer ved lige.

Læs mere om osteopati.

FOR EKSEMPEL:

Smerter i maven kan skyldes problemer med fordøjelsessystemet, som yderligere kan medføre smerter eller gener andre steder i kroppen,  fx. nakken. Intuitivt giver det for mange mennesker ikke mening, at smerter omkring maven er forbundet med smerter i nakken, men disse kan sagtens være forbundet.

Betragt nervebanerne i vores krop som et kommuniksationsvejnet som bruges til at sende information fra hjernen til forskellige dele af kroppen og tilbage igen. Hvis en nerve i fordøjelsessystemet er irriteret, vil den kommunikere sin utilfredshed til hjernen ved at sende signaler via nervebanerne (vejnettet). Signalet fra fordøjelsessystemet bliver sendt via rygsøjlen (motorvejen i vejnettet) og inden signalet når frem til hjernen passerer den nakken, som bliver irriteret, hvorefter smerter eller gener registreres i nakken. Med andre ord er der en sammenhæng imellem smerten i maven (pga. problemer med fordøjelsessystemet) og smerter eller gener i nakken.

BEHANDLING

Efter den grundige undersøgelse, behandler vi dig. I behandlingen benytter vi os af de forskellige osteopatiske manuelle teknikker:  manipulation, ledmobilisering, stræk, kranio-sakral terapi, udspædning af bindevæv og medicinsk akupunktur.  Her gælder det om at minimere de indre belastninger i din krop.

Når det er relevant, supplerer vi med specifikke øvelser for at opnå langvarige resultater. Når der har været en ubalance i kroppens bevægemønster, opstå der også ændringer i ens holdning, hvor musklerne ændrer deres styrke og længde. Derfor er det ofte nødvendigt med instruktion i hjemmeøvelser for at få genoprettet muskelstyrken og muskellængden.

Læs mere om fysioterapi.

Osteopatisk behandling

Osteopati og fysioterapi til behandling af ryg og lænd
Scroll to Top