Kroniske smerter

Smerter i mere end 6 måneder

Kroniske smerte

Hvornår er smerter kroniske?

Smerter betegnes som kroniske, hvis de har været tilstede for mere end 6 måneder.

Der kan være flere årsager til kroniske smertetilstande, men det de har tilfælles er, at hele systemet er sensibiliseret. Har du haft ondt i længere tid, opstår der central sensibilisering. Det betyder for eksempel, at selv let berøring opfattes af hjernen som smerte. Smertefibrene reagerer for hurtigt, og man får en lav smertetærskel.

Behandling af kroniske smerter

I Danmark har vi smerteklinikker, som specialiserer sig i patientuddannelse. Disse klinikkers formål er smertehåndtering ved bruge af mentaltræning.

Det er en god ide at få en henvisning til sådan en klinik, hvis du døjer med kroniske smerter. Det er meget vigtig at anerkende, at smertesignalerne bliver sendt forkert, og en ændring af ens smerteopfattelse kan hjælpe på selve smerteoplevelsen.

Uanset diagnose, har man RISIKO for at udvikle kroniske smerter. Patienter med led – og slidgigt, folk med sportsskader eller rygsmerter kan alle være uheldige.

Fibromyalgipatienter har kroniske smerter per definition. Deres hverdag er hæmmet i et sådan omfang, at de har sværere ved at varetage arbejde, daglig gøremål osv.

Vi vil gerne fortælle dig, hvad der foregår i nervesystemet. Vi vil også forsøge at finde årsagen der gemmer sig bag din smerteproblematik og arbejde med stress-reducerende teknikker, heriblandt kraniesakral terapi,  for at hjælpe dit nervesystem

Samtale ved behandling med Osteopati og fysioterapi
Scroll to Top