Svimmelhed og balanceproblemer​

Balanceproblemer kan skyldes mange faktorer

Svimmelhed og balanceproblemer

Hvorfor er du svimmel?

Balanceproblemer kan skyldes mange faktorer. Er du svimmel, kan vi med stor sandsynlighed afhjælpe din svimmelhed gennem den osteopatiske behandling.

Ifølge Dansk Neurologisk Selskab defineres svimmelhed som snurren i hovedet, generel utilpashed og balanceusikkerhed. Der kan være mange forskellige årsager til svimmelhed, det kan være relateret til hjerte- lungesystemet, medicinbivirkninger, forstyrrelser i centralnervesystemet eller i de perifere balanceorganer. Svimmelhed kan også opstå som følge efter hjernerystelse eller piskesmæld.

Ved balance udfordringer/påvirkning er det vigtigt at forstå, at balancen udgøres af kroppens proprioceptorer (feedback system via ledbånd, ledkapsler og muskler), synssansen og den ottende kranienerve (N. Vestibulocochlearis), derfor kan problemer og dysfunktioner påvirke balancen og skabe svimmelhed.  

Svimmelhed kan ofte skyldes et problem i det indre øre, som kan afhjælpes af osteopatisk behandling. Dette kaldes for Benign Positional Vertigo. Der er større risiko at udvikle den tilstand ved et hovedtraume.

I andre tilfælde kan svimmelhed skyldes spændinger i nakke- og kæbemuskulaturen

Osteopati kan hjælpe

Tilstanden Benign Positional Vertigo kan afhjælpes ved at placere patientens hoved i bestemte stillinger. Vi gør det på klinikken, og du får ligeledes hjemmeøvelser.

Skyldes din svimmelhed spændinger i nakke- og kæbemuskulaturen, kan behandlingen af nakkemusklerne, manipulationsbehandling samt behandling af din kæbe hjælpe.

Svimmelhed kan være mange ting. Derfor screener vi altid med neurologiske tests inden påbegyndelse af behandlingen. Hvis det er relevant, henviser vi dig til din læge for yderligere udredning.

Er du svimmel, vil vi meget gerne hjælpe dig at komme af med din svimmelhed. Du er velkommen til at booke tid hos os på klinikken via linket nedenunder.

Scroll to Top