Håndledsproblemer

Osteopati hjælper mod håndledssmerter

Håndledsproblemer

Symptomer ved håndledsproblemer

Har du ondt i hånden, kan det skyldes flere strukturer. Ofte opstår smerter i senevævet. Senerne i hånden er omringet af seneskede, og der kan opstå irritationstilstande i disse seneskeders slimhinder. Dette kaldes tendovaginitis, seneskedehindebetændelse eller blot seneskedebetændelse. Tilstanden er en irritationstilstand, og der er ikke infektion med bakterier.

Du kan både opleve smerter i hvile og under aktivitet. Når senevævet bliver irriteret, fortykkes vævet, hvilket medfører mindre plads og begrænser senens fri bevægelighed. Står dette på i langt tid, kan der dannes arvæv, og senen kan skrumpe permanent. Det ændrer ligeledes på senens funktion, og det kan fx medfører karpaltunnelsyndrom.

Hvis du har ondt i senevævet, skyldes det en overbelastning grundet ensidigt gentagende og statisk arbejde. Har du kontor- eller samlebåndsarbejde, kan dine smerter ofte forebygges ved ændring af bord, stol, skærm, tastatur eller mus. Sport kan ligeledes påvirke senevævet, hvis mængden øges for hurtigt, eller der indlægges for lidt restitution. Desuden kan ketcher og andet udstyr have en betydning.

Har smerterne i hånden en sovende, snurrende karakter, skyldes det enten nervevævet eller nedsat cirkulation. Mangler din nakke, brystkasse, skulder og albue bevægelighed, hvis du har spændinger i bryst- og halsmuskulatur, kan det medføre føleforstyrrelser og smerter i armen og hånden.

Ligeledes består håndroden af mange små knogler, som kan sætte sig i spænd, og give smerter. Nogle gange kan man opleve en kombination af symptomer.

Undersøgelse og behandling af håndledsproblemer

Vi undersøger dig grundigt og informerer dig om den smertegivende struktur, og om hvordan du skal forholde dig til smerten. Så snart du har du fået stillet den korrekte diagnose, bliver det nemmere at aflaste de smertegivende strukturer, og du kan hurtigere komme af med smerterne.

Vi behandler selve hånden, og vi vil se på din krop som en helhed. For at hjælpe dig af med dine smerter, arbejder vi med bevægeligheden i dine albue- og skulderled, din nakke og din brystkasse. Vi bruger manipulation, muskel- og fasciateknikker for at bedre dit blodomløb ud til armen, så du hurtigere kan komme af med smerterne. Spændingerne i mellemgulvet, i fascien i maveregionen, evt. skævhed i bækkenet eller låsninger i ryggen er også relevante og har vores opmærksomhed.

Hvis din tilstand skyldes en overbelastning, er det ligeledes vigtigt, at du ændrer de forværrende faktorer, og det kan hjælpe at supplere med øvelser.

Antiinflammatorisk kost kan være et godt supplement til hurtigere heling.

Fysioterapi cityo
Scroll to Top