Menstruationssmerter

Osteopati reducerer menstruationssmerter og smerter relaterede til endometriose

Menstruationssmerter

Hvordan opstår menstruationssmerter?

Livmoderen består af 3 lag, det inderste er slimhinden, kaldet endometriet. Dette lag frastødes som menstruation, når et befrugtet æg ikke påsætter sig.

Når der er dårligt blodcirkulation i området, kan det medføre kramper og smerter under menstruation. Det er langt fra alle kvinder, der får menstruationssmerter, men nogle lider månedligt under så kraftige smerter, at det får stor indflydelse på hverdagen.

Smerterne øges, hvis der er muskelspændinger eller låste hvirvler i rygsøjlen, da dette forværre blodcirkulationen.

Når vævet omkring livmoderen bliver afslappet, og når blodcirkulationen bliver forbedret, så forsvinder smerterne og kramperne.  Den osteopatiske behandling vil medføre afslapning af vævet og vil dermed reducere smerter.

Endometriose

Endometriose forårsager mange kraftige smerter i underlivet, bækkenet og ryggen. Når man har endometriose, sætter endometricellerne sig fast i vævet på ydersiden af livmoderen, æggestokke, -lederne og bughulen.

Endometriceller uden for livmoderen resulterer i stærke smerter under menstruation, fordi cellerne forårsager en inflammation. Dette resulterer i problemer med at opnå graviditet. Tilstanden kræver udredning hos en gynækolog med henblik på en eventuel operation.

Der findes flere teorier om, hvorfor endometriose opstår. Men uanset årsagen, kan den osteopatiske behandling reducere symptomerne ved at genoprette den rette blodcirkulation og ved at korrigere nervesystemet, så der opstår balance i spændingsforholdet mellem musklerne.

I tilfælde af, at et indgreb, kan der værre opstået arvæv. Arvæv skaber stramninger i muskel- og senevæv og påvirker blodcirkulationen i området. Det kræver en aktiv indsats at mobilisere vævet, så det ikke resultere i gener og smerte under samleje.

Vi specialiserer os i gynækologisk osteopati 

interview samtale osteopati behandling
Scroll to Top