Helsbrand

Behandling af GERD og halsbrand med osteopati

Halsbrand

Halsbrand er hyppig

Halsbrand i form af sure opstød sker, når syren fra mavesækken når til spiserør, og det medfører irritation af spiserørets inderlag. Det sker, når ventilen/lukkemusklen mellem mavesækken og spiserøret ikke lukker ordentlig.

Denne tilstanden er almindelig. Hvis man oplever symptomer på halsbrand hyppigere end én gang om ugen, eller hvis det har en negativ påvirkning på dagligdagen, kaldes tilstanden for GERD (gastroesophageal reflux disease). Symptomerne inkluderer bl.a. en brændende fornemmelse i halsen, bag brystbenet og i maven, samt sure eller bitre opstød grundet mavesyren. Andre symptomer i forlængelse med GERD kan være en følelse af, at man bøvser, har hikke og føler sig oppustet.

Flere faktorer såsom overvægt, graviditet og rygning, øger risikoen for  GERD. Bestemte madtyper (f. eks. stærk mad, citrusfrugter, chokolade eller fed mad), sodavand, alkohol, at spise et stort måltid – eller at spise inden sengetid kan udløse halsbrand.

Osteopati kan lette dine symptomer

Hvis problemet er nedsat funktion af lukkemusklen mellem mavesækken og spiserøret, så skyldes det ofte en påvirkning af den nerve, som sender signal til lukkemuskulaturen.  Vi kan hjælpe med at genoprette den optimale funktion af denne nerve ved bl.a. at arbejde med din nakke og brystkasse. Derigennem minimere vi eller fjerner symptomerne relateret til GERD.

Vi undersøger dig grundigt, og oplever du ikke fremgang efter 3-5 behandlinger, henviser vi til nærmere udredning hos egen læge.

Osteopati og fysioterapi til behandling af albuesmerter, nakkesmerter behandles med osteopati
Scroll to Top