Astma

Osteopati er et godt supplement til den medicinske behandling af astma

Astma

Symptomer på astma

Har du svært ved at få luft?

Når du har astma, er der perioder, hvor du har svært ved at få luft.  Årsagen er, at der sker en forsnævring i luftvejene og en kontraktion af den glatte muskulatur i lungerne. Dette skyldes en inflammatorisk reaktion. Der kan være tale om forskellige udløsende faktorer. Nogle reagerer med astmaanfald på fysisk aktivitet, andre får symptomer ved temperaturskift eller grundet pollenallergi.

Astma er alvorligt, og det er vigtigt med medicinsk behandling. Osteopati kan ikke fjerne sygdommen. Til gengæld kan den osteopatiske behandling med fordel bruges som en del af behandlingen af astma. Der er god videnskabelig evidens for, at osteopatisk behandling kan afbalancere det autonome nervesystem. Det autonome nervesystem er den del af nervesystemet, som står for alle de ufrivillige kropslige reaktioner som f. eks. tørhed i munden eller hjertebanken, når vi er stresset.

Osteopati er et godt supplement til den medicinske behandling af astma.

Osteopati behandling ved astma

Vi vil arbejde med din ryg, brystkasse og dit kranie for at stabilisere nervesystemet. Når dit nervesystem er i balance, reduceres risikoen for, at din glatte muskulatur (som også styres af det autonome nervesystem) uhensigtsmæssigt kontraherer / trækker sig sammen og dermed medfører vejrtrækningsproblemer.

Har du også ondt i nakken, brystkassen og ryggen? Udover at astma medfører vejrtrækningsbesvær, er det også sandsynligt, at du, grundet astma, bruger meget de sekundære vejrtrækningsmuskler ved almindelig vejrtrækning. Normalt bruger man disse muskler ved hård fysisk aktivitet, som f. eks. løb eller spinning. I behandlingen arbejder vi med disse muskler for at sørge for, at din krop kan bevæge sig så frit og komfortabelt som muligt.

Osteopati og fysioterapi til behandling af nakke og skulder
Scroll to Top