Albuesmerter

Albuesmerter stammer hyppigt fra muskler og sener omkring albuen

Albuesmerter

Symptomer på albuesmerter

Albuesmerter stammer hyppigt fra muskler og sener omkring albuen. Der kan opstå inflammation. Smerten kan opstå i slimsækken på bagsiden af albuen, det kan skyldes en nerveirritation eller en akut skade i selve albueleddet og ledbåndene.

Hvis du har ondt i senevævet, skyldes det en form for overbelastning grundet ensidigt gentagende bevægelser eller statisk arbejde. Har du kontor- eller samlebåndsarbejde, kan dine smerter ofte forebygges ved indstilling af bord, stol, skærm, tastatur eller mus. Sport kan ligeledes påvirke senevævet, hvis mængden øges for hurtigt, eller der indlægges for lidt restitution. Desuden kan ketcher og andet udstyr have en betydning for dine albuesmerter.

Enkelte personer kan være arveligt disponerede. Ved betændelse i selve senen kaldes det tendinitis.

Har du ondt på ydersiden af albuen, har du overbelastet strækkemusklerne og deres senehæfte i underarmen. Denne tilstand hedder epikondylitis, også kaldet tennisalbue eller musearm. Hvis dine albuesmerter er lokaliseret på indersiden af albuen, er det overbelastning af bøjemuskulaturen, og det hedder epikondylitis medialis – også kaldet golfalbue.

Hvis smerterne har en sovende, snurrende karakter, skyldes det enten nervevævet eller nedsat cirkulation. Hvis din nakke og brystkasse mangler bevægelighed, eller du har spændinger i bryst- og halsmuskulatur, kan dette medføre føleforstyrrelser og smerter i armen. Nogle gange kan man opleve en kombination af symptomer.

Undersøgelse af albuesmerter

Vi undersøger dig grundigt og informerer dig om den smertegivende struktur, og om hvordan du skal forholde dig til smerten. Så snart du har du fået stillet den korrekte diagnose, bliver det nemmere at aflaste de smertegivende strukturer, og du kan hurtigere komme af med smerterne.

Osteopatisk behandling af albuesmerter

Vi behandler selve albuen, og vi ser på din krop som en helhed. For at hjælpe dig af med dine smerter arbejder vi med bevægeligheden i dine hånd- og skulderled, din nakke og din brystkasse. Vi bruger manipulation og muskel- og fascieteknikker for at bedre dit blodomløb ud til armen, så du hurtigere kan komme af med smerterne. Spændingerne i mellemgulvet, i fascien i maveregionen, evt. skævhed i bækkenet – eller låsninger i ryggen – er også relevante og har vores opmærksomhed.

Hvis din tilstand skyldes en overbelastning, er det ligeledes vigtigt, at du ændrer de forværrende faktorer, og det kan hjælpe at supplere med øvelser.

Antiinflammatorisk kost kan være et godt supplement til hurtigere heling.

Osteopati og fysioterapi til behandling af albuesmerter med akupunktur
Scroll to Top