Karpaltunnelsyndrom

Vores tilgang til karpaltunnelsyndrom er at se kroppen som en helhed

Karpaltunnelsyndrom

Hvad er karpatunnelsyndrom?

Karpaltunnelsyndrom opstår, når en af nerverne i hånden – nervus medianus – bliver afklemt i en del af håndleddet. Symptomerne består af snurren, følelsesløshed, smerter og nedsat muskelstyrke i hånden. Diagnosen stilles baseret på den fysiske undersøgelse og bekræftes ved en neurofysiologisk undersøgelse.

Der er også tit en sammenhæng mellem karpaltultunelsyndrom og dårlig blodcirkulation  – eksempelvis som følge af graviditet, hormonelle forandringer  eller en uhensigtsmæssig ernæringstilstand.

Behandling

Vores tilgang til karpaltunnelsyndrom er at se kroppen som en helhed: Vi evaluerer nervus medianus hele vejen fra nakken, skulderen, albuen til hånden, og vi behandler  hele nervesystemet samt cirkulationsproblematikker for at skabe de bedste betingelser for helingsprocessen.

Efter 6 måneder med aflastning og manuel behandling er ⅓ med diagnosticerede karpaltunnelsyndrom symptomfri uden operation.

Behandling med operation

Det hyppigste behandlingstiltag for karpaltunnelsyndrom er operation for at gøre mere plads til nerven. Ifølge forskning bliver problemet KUN løst i 50 % af tilfælde. Hvis du overvejer operation, eller hvis du er blevet opereret og resultaterne ikke er tilfredsstillende, er det en god ide at søge osteopatisk behandling.

Operationen løser ikke nødvendigvis årsagen til, hvorfor karpaltunnelsyndrom er opstået. Der kan være tale om sekundære nervekompression – altså en afklemning andre steder i kroppen – som f. eks i nakken eller skulderen.

Samtale ved behandling med Osteopati og fysioterapi
Scroll to Top