Fodsmerter

Osteopati til fodsmerter

Fodsmerter

Derfor gør fødderne ondt

Hvorfor gør dine fødder ondt? Det er først og fremmest vigtigt at finde årsagen til smerten. Er den kommet over tid – og bliver det værre under brug af klipklapper, stiletter, meget smalle sko eller andet uhensigtsmæssigt fodtøj – så er der stor sandsynlighed for, at du har pådraget dig en overbelastning.

Fasciitis plantaris (inflammation af svangsenen) er en hyppig diagnose. Svangsenen er et senebånd, der strækker sig fra hælen til forfoden.  Hvis symptomerne skyldes fasciitis plantaris, er det en god ide at massere fodsålen med en tennisbold eller ball stick samt at lave strækøvelser for lægmuskulaturen og fodsålen. Desuden anbefaler vi at lave denne øvelse:

http://www.dr.dk/nyheder/viden/naturvidenskab/ny-forskning-haelsmerter-skal-traenes-vaek

Man skal ved alle inflammatoriske tilstande sørge for at spise antiinflammatorisk kost.

Du kan have en inflammation i trædpuden, som opstår under gentagne hårde hælisæt, (ofte set hos springgymnaster uden sko). Dette skal aflastes med f. eks.  stødabsorberende sko eller tapning af hælkappen.

Dine fodsmerter kan også skyldes stramt nervevæv, som kan tilbageføres fra foden hele vejen tilbage til ryggen.

Fodrodsknoglerne kan være låst. Dette forhindrer den optimale stødabsorbering, når du går, står eller løber. Du kan have et problem med blod- eller lymfecirkulation.

Det er sandsynligt, at dine smerter er forårsaget af en kombination af faktorer.  Som osteopat’er finder vi det yderst vigtigt at lave en grundig undersøgelse for at kunne stille den korrekte diagnose. Vi sørger for, at din bevægelighed bliver genoprettet. Vi vil anbefale dig specifikke øvelser, for at du kan genoptræne muskelstyrken.

Osteopati og fysioterapi til behandling af fødder
Scroll to Top