Har din baby sidepreference til højre side?

Har din baby sidepreference til højre side?

Sådan stimulerer du din baby til at kikke til venstre

Hvis dit barn har sidepreference til højre, skal du stimulere din baby således, at barnet kikker til venstre så meget som muligt.

  • Stimuler dit barn maveliggende med at vise hende/ ham legetøj i venstre side
  • Prøv at udfordre din baby ved at løfte legetøjet
  • Hold barnet maveliggende således, at barnet kikker mod venstre
  • Hold din baby mod din højre kind

Derfor har din baby sideprefence

Sidepreference til højre side skyldes som regel nedsat bevægelighed i den øverste nakkehvirvel hos dit barn. Samtidig ser vi ofte tendens til sidebøjning i nakken og i kroppen mod venstre.

Har din baby tendens til at falde sammen mod venstre i en autostol eller skråstol? Så er musklerne i venstre side af nakken og halsen for korte. Det kan godt blive nødvendigt med forsigtige strækøvelser. Samtidig med at barnets muskler i den ene side af kroppen stramme, er musklerne i den anden side svækkede. De skal stimuleres og styrkes. Tal med din osteopat eller fysioterapeut om dette.

Husk: din baby skal ligge på maven

Hvis du ønsker at undgå, at dit barn får et skævt baghoved, skal du også være god til at læg dit barn på maven. Gør det flere gange om dagen og prøv at gøre det til en god oplevelse hver gang – så finder du ud af, at din baby bliver mere og mere glad for det.

Vi er specialister i at behandle babyer, og vi vil meget gerne hjælpe din baby komme af med spændingerne i kroppen. Du kan læse mere om behandling af børn og baby osteopati. Du er også meget velkommen til at booke tid til babytjek.

Osteopati og fysioterapi til behandling af baby
Scroll to Top